Rozsudek Městského soudu v Praze ve věci EIA – letiště Vodochody

Ve dni symbolického data – 15.března t.r.byl konečně doručen rozsudek Městského soudu v Praze ve věci EIA – letiště Vodochody versus Ministerstvo životního prostředí všem účastníkům řízení. To znamená, kromě MŽP i obcím Dolany, Panenské Břežany a Zlončice, které se stihly do řízení, jako případně poškozené strany, přihlásit. Od relativně rychlého vynesení rozsudku (prosinec 2015) to trvalo soudu 3 měsíce na jeho odůvodnění a uvedení v platnost. O pracnosti, kterou to pro soud představovalo si můžete udělat představu sami zde, stejně jako o úrovni a nestrannosti argumentace.
Uvedené obce, jak už v prosinci 2015 slíbily, proti rozsudku podají kasační stížnost k Nejvyššímu správnímu soudu. Právní bitva pokračuje.
A zatím …..Na katastru obce Zlončice, na soukromém pozemku, bez vědomí majitele, zatím „neznámé osoby“ vykácely lesní porost nad trasou přivaděče odpadních vod z AERA a letiště. Náhodou právě nad těmi „trubkami“, které jsou podstatnou překážkou realizace záměru po celou dobu jednání o EIA. Zajděte se tam od Vltavy při nedělní procházce podívat! Že by další doklad transparentního, zákonného a čestného postupu investora?