Otevřený dopis z obce Odolená Voda

Přidejte váš komentář

Počet komentářů: 1

• Vážená paní starostko,
    nemíním se plést do Vaší otevřeně dopisové přestřelky se starostou Holíkem. Nicméně musím reagovat na některá Vaše tvrzení, která jednak nepovažuji za správná, jednak se mne nemile dotkla.
    Především nesouhlasím, že jsou pouze dvě zákonné cesty, jak odvrátit realizaci záměru Penty na přeměnu letiště Vodochody. Existuje ještě třetí, nikoliv méně reálná možnost, totiž že se okolnostmi privatizace Aera Vodochody budou zabývat orgány činné v trestním řízení, nebo parlamentní vyšetřovací komise a dospěje se k závěru, že je privatizace neplatná. K podobnému závěru existuje dostatečné množství podkladů. Navíc jsou zde ještě otázky nemravného prodeje pozemků pro RWY v Ruzyni, kterým Penta získala prostředky na úhradu ceny Aera.
    Nevím dále, z čeho vychází Vaše přesvědčení, že Vy jste zvolila sice pracnější, náročnější, zato jedině možnou cestu k zastavení záměru, zatímco my (oslovujete sice starostu Holíka, ale bohužel musím Vaše slova vztáhnout i na činnost našeho Občanského sdružení) volíme poze cestu negace a destrukce.
    Pokud vím, s organizací protestů a jejich legislativním základem jsme začali právě my. Aniž bychom čekali na Vaše doporučení (či někoho jiného), zpracovali jsme velmi obsáhlý materiál s připomínkami k první EIA. Totéž dále – nezávisle na nás – učinily desítky dalších sdružení i jednotlivých občanů, takže se jich na MŽP sešlo více než 700. Z toho je zřejmé, že Vámi zmiňovaná pracná a namáhavá cesta není zdaleka Vaší výsadou. Jenže na rozdíl od Vašeho přístupu postupujeme podle mého názoru ještě pracnější cestou – totiž odhalujeme nemravné a podlé praktiky Penty, které používá při medializaci a prosazování svého záměru a seznamujeme veřejnost s našimi zjištěními – což Vy neděláte. A navíc dáváme občanům možnost se k věci vyjádřit v referendu. A to je to, co nás odlišuje, to je to, co Vám vytýká starosta Holík. Váš přístup je nanejvýš pasívní, a to do té míry, že vzbuzuje dojem ponechávání zadních vrátek pro případ prohry. Neříkám, že to činíte vědomě. Ale ten dojem to vzbuzuje.
    S úctou
    Ing. Petr Utěkal
    předseda O.S. Klidná Bášť

Článek byl publikován 17.Únor.2010 v 14.27 v kategorii Komunikace.
Komentáře k tomuto článku můžete sledovat prostřednictvím RSS 2.0 kanálu.
Můžete přidat komentář.